Tárcán kínálom

Alapító szerkesztő: Ésik Sándor Társszerkesztő: Standovár Ágota Tárcáink célja nem csak az olvasó szórakoztatása, személyes jellegű műfaj. Az ilyen írásokat egy régi-vágású újságban a lap alján hozták, desszertként a vonal feletti nehezen emészthető cikkekhez. Az itt közölt darabokhoz tehát képzeljen hozzá az olvasó egy színvonalas sajtóterméket alapos elemzésekkel, tényfeltáró, leleplező riportokkal. Vagy ne... ******************************Kattintson a Címkék után a szerző nevére és olvasson a blogban korábban megjelent műveiből!

Címkék

andré ilona-ibolya (5) antal anikó (16) arany piroska (6) balku lászló (9) balogh adrienn (1) balogh géza (25) baracsi endre (1) béke zsanett (1) bódi katalin (20) boldogh dezső (1) borbély balázs (3) b tóth klári (21) csabai lászló (10) csengődi péter (44) cserbakőy levente (8) csupor béla (2) czimbula novák ibolya (3) dávid józsef (4) deák-takács szilvia (3) debreczeny györgy (7) dinók zoltán (9) dunai andrea (2) ésik sándor (54) farkas józsef (1) farkas molnár péter (17) fehér noémi (1) filip tamás (1) fülöp gábor (4) gaálné lőrinczi éva (3) galambos lajos (1) gáspár ferenc (1) habony gábor (6) hajdú erika (5) hajdu sára (1) hargitai ildikó (4) hornyik anna (1) huba ildikó (2) illés zoltán (12) janáky marianna (2) jónás ágnes (1) juhász zsuzsanna (3) k. rados marcella (2) kácsor zsolt (6) kántor zsolt (15) karádi zsolt (5) kecskeméti zsuzsa (8) kiser edina (13) kiss gréta henriett (1) kiss péter (1) kis mezei katalin (2) koch zsófia (1) kovács kinga (1) kováts judit (3) köves istván (1) kukuts csilla (3) kulcsár (1) kulcsár attila (68) ladányi fedák enikő (1) lajtos nóra (5) lampl zsuzsanna (7) láng judit (1) m. szlávik tünde (47) margittai h. ágnes (8) merényi krisztián (1) mirtse zsuzsa (5) molnár péter (29) mórotz krisztina (4) nagy (1) nagy farkas dudás erika (13) nagy istván attila (1) nagy norbert (1) nagy zsuka (5) nyolcas józsef (1) oláh andrás (3) onderó szilárd (1) onder csaba (1) orbók ildikó (2) ozsváth sándor (40) pataki zsuzsanna (1) pénzes ottó (1) péter béla (13) petrozsényi nagy pál (26) piro m. péter (8) piró m. péter (1) rácz lilian (2) rácz tibor (1) radnó györgy (13) réti jános (14) rimóczi lászló (14) rusai márta (1) ruszó marietta (1) seres ernő (3) simon adri (3) somorčík sz. rozália (27) sonkoly istván (1) standovár ágota (14) szakonyi gabriella (1) szalóki emese (1) szeifert natália (3) székely-nagy gábor (1) széll zsófia (2) szép szilvia (3) szilágyi erzsébet (2) szilágyi rohini (1) szőke imre (5) szombati gréta (4) szondi erika (2) szuhár csilla (1) t. ágoston lászló (1) tamás tímea (2) tornyi ferenc (10) turányi tamás (21) vajdics krisztina (5) váradi andrás (3) vaskó ilona (30) venyige sándor (3) veres roland (2) zajácz d zoltán (4) zápor györgy (9) zilahy tamás (5) zoltay lívia (1) attila (1) zsuka (1) Címkefelhő

Tárcáink kedvelői a nagyvilágban

Friss topikok

  • M Szlávik Tünde: A huncut rigmus megfejtése maga is magyarázatra szorul: az esztováta (eszteváta, osztováta) olyan ... (2021.09.25. 17:23) A régi öregek, avagy pajzán történetek
  • Arany Piroska: Isten éltessen Vaskó Ilona! Nagyon tetszik a születésnapi monológod! Nekem is mostanában lesz az ... (2021.02.12. 11:37) Február tizenegy
  • csokosszaju: szia, mit tudsz Hófehérkéről? (2020.09.27. 23:02) Az örök menyasszony
  • bohmjo: Ez nagyon jó! Ahogyan a szavak és tettek újra és újra teljesen új értéket és hangulatot kapnak, a... (2020.09.05. 15:01) Tivadar
  • M Szlávik Tünde: @Farkas Molnár Péter: Köszönöm, Péter! Tárcát is hozhatnál magaddal... :) (2020.08.16. 16:46) Majom a köszörűkövön

Linkblog

Most olvassák

Életkép, vázlat, rajz, csevej... M. Szlávik Tünde blogja

2012.11.17. 18:00 Ésik

Spenót, a tojás és a tavasz

Címkék: somorčík sz. rozália

Írta: Somorčík Sz. Rozália

− Ha lefeküdnél velem, az nem lenne olyan nagy bűn, hisz én a férjed testvére vagyok. A családban maradna a dolog − mondta ő, a szikár, egyenes hátú férfi. Ott ült a konyha hátsó egyharmadában a fal mellé állított hokedlin, és hamis magabiztossággal az asztal mellett ülő asszony felé sandított.
Fejét a falnak támasztotta, kezét ökölben keresztbe vetett lábaihoz nyomva.

Úgy mondta ki ezt, hogy szinte megkönnyebbült utána. Ezen törte a fejét napok óta, miközben többször cikázott le, s fel az udvaron, mutogatva félmeztelen felsőtestét, mint egy jól eladható portékát.

Az asszony érezte a gyomra felfordult, a torka felé iramodott. Nyelt egyet, visszanyomta, nem szólt semmit, csak nézte a valamikor biztos szexis férfit.

Az arcán láthatóak voltak az alkoholizmus könyörtelenségei, a bőre vörösesbarna, még ott a félhomályban is. Nyakán erek duzzadtak, haja, kezei ápolatlanok voltak, koszosak, rég nem láttak szappant. A teste nem volt rossz, de az arca és a szeme csak bamba másolatai a régieknek. Ha nem is volt részeg, a sok cigaretta, meg a sok féldeci, amire meghívták, ha valakinek segített, na meg a sok otellóbor, amit az öregasszonyoktól vásárolt, körüllengték fanyar illattal, ami a bőréből érződött, és betöltötte a helyiséget.

Az asszony elmosolyodott. A férfi ezt igennek vélte, de nem mozdult, csak a kezével vezényelt megismételve a mondatot, ami miatt jött. Szinte sejtette, az asszony kemény dió és nehéz lesz két vállra fektetni.

− És ezt hogy gondolod? − kérdezte az asszony most már derűsebben.

− Ne félj, nem mondom el senkinek, isten bizony, rám számíthatsz! Isten engem úgy segéljen! − és jobb kezét a szívére helyezte és bal keze mutató- és hüvelykujját megcsókolta és a magasba emelte.

− Ha! − jött a válasz. Az asszony nem mozdult, csak ült az asztal mellett, tenyerével az abroszt simogatta, és mosolygott.

Olyanokra gondolt, hogy mi lenne, ha a vasalót, ami még meleg, a férfi homlokára helyezné, vagy ha leöntené egy kis vízzel a kiskádból, amiben a ruhákat öblítette. Amint ezeket elképzelte, nevetésbe tört ki.

A férfi is elvigyorodott, az idő húzódott, már tudta esélyei gyöngülnek. Mert milyen könnyű lett volna az ominózus mondat után rögtön az asszonyhoz lépni, derekát elkapni, ide-oda forgatva jól lesmárolni. Így a dolog sikerülhetett volna − de aztán hogy ezt így elképzelte, érezte, ez nem is lenne jó, mivel már régóta nem volt nővel. Tíz éve. Tudta, mert olyan alkoholista volt, aki tudta, hogy az, ez a szex dolog nem is menne, ki tudja, talán a szerszám már nem is működik.

− Eszel egy kis spenótot tojással? − kérdezte az asszony, látta, a férfi már bizonytalan, és nem akarta megbántani. Sajnálta őt. Jószívű szerencsétlennek tartotta. Kár, hogy ivott.
− Nem kérek − mintha pofon csapták volna−, nem vagyok éhes.

A sok ivás a gyomrát tönkretette, így keveset evett. Most nem is bírt volna. Már örült, hogy az asszony így kézben tartotta a dolgot és nem feküdt le vele.

− Ne haragudj rám − mondta−, tudod, sajnállak, hogy hónapok óta így egyedül élsz. Te még fiatal vagy, nem ilyen öreg róka, mint én. Te még kívánod a szexet. Én a rendelkezésedre állok. Isten bizony, ha úgy gondolod, bármikor. Senki meg se tudja Csöpikém, esküszöm! − és újra felesküdött a két kezét használva.

− Kedves tőled.

A férfi a székről felállt. Mivel érezte, hogy vesztes, de meg volt győződve, hogy szándékai nemesek voltak, a hátát kihúzta, hasát behúzva, kezét ökölbe szorítva, lassú léptekkel kivonult a konyhából.

Az asszony a tekintetével követte.

Felugrott a székről. Érezte, ez a kis szex jót tett neki. Igaz, hogy hónapok óta nem szeretkezett, de erre nem is gondolt.

A nagy fehér vájdling két fülét megragadta és a mosott holmival az udvarra ment. A félhomályból a ragyogó napsütésbe. Teregetett. Lepedők, pelenkák, fehér trikók, bugyik, zoknik röpködtek a tavaszi szélben, és illatos nedvességükkel itt-ott arcul csapták. A délutáni nap testének árnyékát a ház falára vetette. A férfiak az udvar távolából, ahol dolgoztak, őt nézték, amint hajlong, rázza a ruhákat. Arca kipirult, teste megfeszült, új energiák tolultak belé.

Beszaladt a nyitott ajtón, és egy pohár vizet ivott, majd újra kiperdült, tovább teregetett.

Dúdolni kezdett. Próbált valami dalt keresni az emlékezetében, de nem sikerült, így saját dallamát dudorászta szavak nélkül.

− Remélem, ezt estére elfelejtem, vagy reggelre kialszom magamból! − mondta félhangosan, hogy magát rendre utasítsa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarcankinalom.blog.hu/api/trackback/id/tr654902040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása