Tárcán kínálom

Felelős szerkesztő: M. Szlávik Tünde Társszerkesztő: Standovár Ágota Tárcáink célja nem csak az olvasó szórakoztatása, személyes jellegű műfaj. Az ilyen írásokat egy régi-vágású újságban a lap alján hozták, desszertként a vonal feletti nehezen emészthető cikkekhez. Az itt közölt darabokhoz tehát képzeljen hozzá az olvasó egy színvonalas sajtóterméket alapos elemzésekkel, tényfeltáró, leleplező riportokkal. Vagy ne... ******************************Kattintson a Címkék után a szerző nevére és olvasson a blogban korábban megjelent műveiből!

Címkék

andré ilona-ibolya (4) antal anikó (16) arany piroska (5) balku lászló (8) balogh adrienn (1) balogh géza (22) baracsi endre (1) béke zsanett (1) bódi katalin (20) boldogh dezső (1) borbély balázs (1) b tóth klári (21) csabai lászló (10) csengődi péter (42) cserbakőy levente (8) csupor béla (2) czimbula novák ibolya (3) dávid józsef (4) deák-takács szilvia (3) debreczeny györgy (7) dinók zoltán (9) dunai andrea (2) ésik sándor (54) farkas józsef (1) farkas molnár péter (16) fehér noémi (1) filip tamás (1) fülöp gábor (4) gaálné lőrinczi éva (3) galambos lajos (1) gáspár ferenc (1) habony gábor (6) hajdú erika (5) hajdu sára (1) hargitai ildikó (4) hornyik anna (1) huba ildikó (2) illés zoltán (12) janáky marianna (2) jónás ágnes (1) juhász zsuzsanna (3) kácsor zsolt (6) kántor zsolt (15) karádi márton (1) karádi zsolt (5) kecskeméti zsuzsa (6) kiser edina (12) kiss gréta henriett (1) kiss péter (1) kis mezei katalin (2) koch zsófia (1) kovács kinga (1) kováts judit (3) köves istván (1) kulcsár (1) kulcsár attila (57) ladányi fedák enikő (1) lajtos nóra (3) lampl zsuzsanna (7) láng judit (1) m. szlávik tünde (3) margittai h. ágnes (8) merényi krisztián (1) mirtse zsuzsa (5) molnár péter (29) mórotz krisztina (4) nagy (1) nagy farkas dudás erika (13) nagy istván attila (1) nagy norbert (1) nagy zsuka (5) nyolcas józsef (1) oláh andrás (3) onderó szilárd (1) onder csaba (1) orbók ildikó (2) ozsváth sándor (36) pénzes ottó (1) péter béla (13) petrozsényi nagy pál (24) piro m. péter (8) piró m. péter (1) rácz lilian (2) rácz tibor (1) radnó györgy (13) réti jános (14) rimóczi lászló (14) rusai márta (1) ruszó marietta (1) seres ernő (3) simon adri (3) somorčík sz. rozália (27) sonkoly istván (1) standovár ágota (14) szakonyi gabriella (1) szeifert natália (3) székely-nagy gábor (1) széll zsófia (2) szép szilvia (3) szilágyi erzsébet (2) szilágyi rohini (1) szőke imre (5) szombati gréta (2) szondi erika (2) szuhár csilla (1) t. ágoston lászló (1) tamás tímea (2) tornyi ferenc (10) turányi tamás (21) vajdics krisztina (5) váradi andrás (3) vaskó ilona (29) venyige sándor (3) veres roland (1) zajácz d zoltán (4) zápor györgy (9) zilahy tamás (5) zoltay lívia (1) attila (1) zsuka (1) Címkefelhő

Tárcáink kedvelői a nagyvilágban

Friss topikok

  • czinimini: Az érkezési sorrendhez annyit tennék hozzá, hogy sok helyen lehet időpontot kérni előre. Sokan nem... (2018.01.26. 14:07) Orvosi eset
  • Csipyke: Hazudni a gyereknek, most komoly? És pont a kort... (2018.01.24. 18:09) Hány éves vagy, anya?
  • Balla diák: Mert nem néztek dolgok mélyére... (2017.03.07. 16:52) Pillanatkép terepjáróval
  • borser: Nemcsak olvastam, éreztem is. Remélem még sokat írsz.Fenomenális!!!!!!!!! Köszönöm (2016.02.04. 10:32) Akartam azt a csókot
  • István L. Kovács: Remek novella, sajnos szomorú valóság! Ma itt minden csődbe megy! (2015.12.03. 06:46) Naponta kétszer – és néha többször is

Linkblog

Most olvassák

Életkép, vázlat, rajz, csevej... Ésik Sándor blogja

2017.11.11. 16:42 Ésik

A Bűvölőre várva

Címkék: onderó szilárd

Írta: Onderó Szilárd

 

23379837_1615933038464852_3956574328961444440_n.jpgHazafelé a volán mögött végig azon gondolkodtam, milyen teendők várnak még rám. Hiába robogok az autópályán 130-cal, egyre inkább úgy érzem, minél inkább gyorsítok, annál kevésbé tudom utolérni magam.

Nagy nehezen hazaérek, de parkolás előtt még türelmetlenül várom, hogy a tanulóvezető végre haladjon is valamerre, mert csak feltart engem. Pár perc és végre leparkolok, kiszállok, és a hátsó ülésre dobott mini irodámat magamhoz veszem, határidőkkel és beszámolókkal. Caflatok a lifthez, minden kezem foglalt, még szerencse, hogy babakocsival is most érkeznek mellém, így mindenféle artistamutatványokkal bizonygathatom, hogy még így is ki tudom nyitni azt az ajtót az érkező anyuka előtt, hogy egy emelettel feljebb újra bebizonyítsam, a férfiúi előzékenységet mindig és minden körülmények között meg kell tartani.

Egy pillanatra elgondolkodtam: ha én fáradt vagyok, papírjaimat letehetem az asztalra, nem fognak sírni, hogy foglalkozzak mééég velük, de ő, 0-24-ben édesanya, most, egy vagy 20 év múlva és míg világ a világ. Pedig biztos, hogy neki is vannak „papírjai”…

Elfordítom a zárat, az én gyerekem is nyávog már az ajtóban, szinte fellök, ahogy át átsuhan a lábam alatt, de neki is meg kell mutassam, hogy kiváló akrobatikai képességekkel rendelkezem. A papírok fontosak, nem eshetnek ki a kezemből. Megvacsoráztatom őt is, magamat is, majd lehuppanok az ágyra, és az asztalon heverő irományokra tekintek. Épp csak nem üvöltenek a törődésért.

A nagy hangzavarban egyszer csak suttogást hallok. Az iratok közül elegánsan kikandikál egy kötet. Bevallom férfiasan, ritkán van alkalmam olvasni. Vagyis olvasok sokat, csak azok nem igazán nevezhetőek szépirodalmi műveknek. Most viszont „tárcán kínálkozik” az alkalom.

Kezembe veszem, felkapcsolom az olvasólámpám, miközben ciculi is megérkezik a vacsoráját befejezve; nagyot nyújtózik rajtam, és dorombolva a hasamra fekszik. Már-már idillikus jelenet.

Magamhoz veszem a könyvet és olvasok. Végre egy könyv! Nem tudom, ki hogy van vele, de csakúgy, mint az emberekhez, egy irodalmi alkotáshoz is csak nyitott szívvel és lélekkel lehet hozzákezdeni. Ahogy kinyitottam az első oldalt, úgy zártam be én a külvilágot, és engedtem a Bűvölők hívó szavának. 

Vége. Máris vége? Az előbb még szinte magamat láttam az udvaron, ahogy gyermekként a szülői ház kertjében a fecskék és verebek csivitelését hallgatom elterülve a fűben. Az előbb még az iskolapadban ültem, azon aggódva, vajon én kerülök-e sorra a feleltetéskor és hogy az én fejemet miért nem simogatta meg egy tanár sem? Az előbb még édesanyám ölében hallgattam világszép meséket. Az előbb még nagymamám sírjánál álltam megkövülten és bizonytalanul. Az előbb még azon gondolkodtam, milyen lenne, ha lenne gyerekem és miket válaszolnék, ha kérdezne. Az előbb még az a szombat volt, amikor a család család volt. Az előbb még azt éreztem, boldog vagyok.

Többet kellene olvasnom.

Tünde! Kérek még!

 

Onderó Szilárd gondolatai M. Szlávik Tünde A Férfi illata c. kötetének bemutatója előtt.
A fotó a Nyírség Könyvtár Alapítvány által szervezett „Könyvtár az éjszakában" eseményen készült, 2017. november 10-én.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarcankinalom.blog.hu/api/trackback/id/tr5313236959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.