Tárcán kínálom

Felelős szerkesztő: M. Szlávik Tünde Társszerkesztő: Standovár Ágota Tárcáink célja nem csak az olvasó szórakoztatása, személyes jellegű műfaj. Az ilyen írásokat egy régi-vágású újságban a lap alján hozták, desszertként a vonal feletti nehezen emészthető cikkekhez. Az itt közölt darabokhoz tehát képzeljen hozzá az olvasó egy színvonalas sajtóterméket alapos elemzésekkel, tényfeltáró, leleplező riportokkal. Vagy ne... ******************************Kattintson a Címkék után a szerző nevére és olvasson a blogban korábban megjelent műveiből!

Címkék

andré ilona-ibolya (4) antal anikó (16) arany piroska (5) balku lászló (9) balogh adrienn (1) balogh géza (22) baracsi endre (1) béke zsanett (1) bódi katalin (20) boldogh dezső (1) borbély balázs (1) b tóth klári (21) csabai lászló (10) csengődi péter (42) cserbakőy levente (8) csupor béla (2) czimbula novák ibolya (3) dávid józsef (4) deák-takács szilvia (3) debreczeny györgy (7) dinók zoltán (9) dunai andrea (2) ésik sándor (54) farkas józsef (1) farkas molnár péter (16) fehér noémi (1) filip tamás (1) fülöp gábor (4) gaálné lőrinczi éva (3) galambos lajos (1) gáspár ferenc (1) habony gábor (6) hajdú erika (5) hajdu sára (1) hargitai ildikó (4) hornyik anna (1) huba ildikó (2) illés zoltán (12) janáky marianna (2) jónás ágnes (1) juhász zsuzsanna (3) k. rados marcella (2) kácsor zsolt (6) kántor zsolt (15) karádi márton (1) karádi zsolt (5) kecskeméti zsuzsa (6) kiser edina (12) kiss gréta henriett (1) kiss péter (1) kis mezei katalin (2) koch zsófia (1) kovács kinga (1) kováts judit (3) köves istván (1) kulcsár (1) kulcsár attila (59) ladányi fedák enikő (1) lajtos nóra (4) lampl zsuzsanna (7) láng judit (1) m. szlávik tünde (3) margittai h. ágnes (8) merényi krisztián (1) mirtse zsuzsa (5) molnár péter (29) mórotz krisztina (4) nagy (1) nagy farkas dudás erika (13) nagy istván attila (1) nagy norbert (1) nagy zsuka (5) nyolcas józsef (1) oláh andrás (3) onderó szilárd (1) onder csaba (1) orbók ildikó (2) ozsváth sándor (37) pataki zsuzsanna (1) pénzes ottó (1) péter béla (13) petrozsényi nagy pál (24) piro m. péter (8) piró m. péter (1) rácz lilian (2) rácz tibor (1) radnó györgy (13) réti jános (14) rimóczi lászló (14) rusai márta (1) ruszó marietta (1) seres ernő (3) simon adri (3) somorčík sz. rozália (27) sonkoly istván (1) standovár ágota (14) szakonyi gabriella (1) szeifert natália (3) székely-nagy gábor (1) széll zsófia (2) szép szilvia (3) szilágyi erzsébet (2) szilágyi rohini (1) szőke imre (5) szombati gréta (4) szondi erika (2) szuhár csilla (1) t. ágoston lászló (1) tamás tímea (2) tornyi ferenc (10) turányi tamás (21) vajdics krisztina (5) váradi andrás (3) vaskó ilona (29) venyige sándor (3) veres roland (1) zajácz d zoltán (4) zápor györgy (9) zilahy tamás (5) zoltay lívia (1) attila (1) zsuka (1) Címkefelhő

Tárcáink kedvelői a nagyvilágban

Friss topikok

  • Gertrud53: Merész és pontos, nagyon ott van minden szó. (2018.09.24. 23:50) Boston – Massachusetts
  • Gertrud53: A végén ott a jellegzetes csavar, amit szeretek az írásaidban. (2018.09.24. 23:43) Jelenet
  • Gertrud53: (2018.09.24. 23:38) Temető, templomkert
  • Gertrud53: Szeretem a várost, ugyan nem ezt az arcat, de szeretem... (2018.09.24. 23:32) Csikágótól Kispestig
  • Gertrud53: Két év telt el és most megírhatnád a végsőt, a kilakolzatást... (2018.09.24. 23:28) A lakatos ebédje

Linkblog

Most olvassák

Életkép, vázlat, rajz, csevej... Ésik Sándor blogja

2011.08.14. 21:56 Ésik

A trafóház bosszúja

Címkék: zoltay lívia

Írta: Zoltay Lívia

A gyerek azon a délutánon is a trafóház falához dobálta a labdáját, és rúgta. Kettőt dobott, hármat rúgott. Egyedül volt, most nem jött vele senki. A szemközti ház egyik ablakából egy öregasszony többször rászólt, hogy hagyja már abba a rugdosást, mert nem tud pihenni, de mikor látta, hogy kérése nem ért célba, becsukta az ablakot.

– Pihenj éjszaka! – mormolta a gyerek, és tovább püfölte, nyúzta a labdáját. Kopp, kopp, kopp, klatt, klatt, klatt, hallatszottak a tompa, ritmikus puffanások. Langyos májusi délután volt, a levegőben friss orgonaillat szállt, az égen sehol egy árva felhő, minden csendes volt és nyugodt, kivéve az egyre erősödő csattanásokat. A gyerek, miközben a labdát rúgta, különböző vezényszavakat kiabált, ezzel is sarkallva magát a jobb (és mindenekfelett persze hangosabb) teljesítményre.

– Háháá, ez az, Varga fut, és Varga lő! Igeeeeen, góóól! (Aztán megtapsolta magát, és meghajolt.) Egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a trafóházból jövő megszokott, halk kattogás helyett most ijesztő dübörgést hall. Fogta a labdáját és közelebb ment a szürke épülethez, egészen közel, karnyújtásnyira. Az ismeretlen hang ekkor elhallgatott, s a fiú azt gondolta, talán csak képzelődött. Hátrébb lépett egyet, de még mindig közel állt a trafóházhoz, s a következő percben erős ütés érte a jobb arcát. Megtántorodott, majd ismét kapott egy jókora pofont, ezúttal a bal oldalára, amitől el is esett. Nem értette, mi történik vele, de mintha a trafóházból nyúlt volna ki egy kéz, ami ütlegelte. Talán még látta is. 

Fel akart állni, hogy elszaladjon, de a kéz, ami ebben a pillanatban már valóban láthatóvá vált, újra kinyúlt érte, megragadta a grabancát, s húzni kezdte. A gyereken eszelős félelem lett úrrá. Próbált védekezni, rúgkapált, nyöszörgött, de hiába, a kéz egyre csak húzta és húzta a ház falához. Az ég is beborult, a madarak elhallgattak, egyetlen ember sem volt az utcán, ahogy az ablakokban sem. Sűrű, fekete felhők gomolyogtak az égen, s dörögni, villámlani kezdett. A fiú sírva remegett, s most már teljesen biztos volt benne, hogy meghal, a kéz egyfolytában a falhoz szorította, egy pillanatra sem eresztette, az újra előtörő dübörgő hang pedig éles, fülsüketítő vijjogássá változott.  

S ekkor hirtelen, egyik pillanatról a másikra megszűnt a szorító érzés, mintha soha nem is lett volna, és a vijjogás is elmúlt. Az ég újra kék lett, a madarak megint énekeltek, minden olyan volt, mint az őrület előtt. 

Csak a fiú remegett még mindig. Fogta a labdáját, hátra sem nézett, úgy iszkolt el onnan, mint egy nyúl. Soha többé nem ment a trafóház közelébe…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarcankinalom.blog.hu/api/trackback/id/tr143153585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.