Tárcán kínálom

Felelős szerkesztő: M. Szlávik Tünde Társszerkesztő: Standovár Ágota Tárcáink célja nem csak az olvasó szórakoztatása, személyes jellegű műfaj. Az ilyen írásokat egy régi-vágású újságban a lap alján hozták, desszertként a vonal feletti nehezen emészthető cikkekhez. Az itt közölt darabokhoz tehát képzeljen hozzá az olvasó egy színvonalas sajtóterméket alapos elemzésekkel, tényfeltáró, leleplező riportokkal. Vagy ne... ******************************Kattintson a Címkék után a szerző nevére és olvasson a blogban korábban megjelent műveiből!

Címkék

andré ilona-ibolya (4) antal anikó (16) arany piroska (5) balku lászló (9) balogh adrienn (1) balogh géza (22) baracsi endre (1) béke zsanett (1) bódi katalin (20) boldogh dezső (1) borbély balázs (1) b tóth klári (21) csabai lászló (10) csengődi péter (42) cserbakőy levente (8) csupor béla (2) czimbula novák ibolya (3) dávid józsef (4) deák-takács szilvia (3) debreczeny györgy (7) dinók zoltán (9) dunai andrea (2) ésik sándor (54) farkas józsef (1) farkas molnár péter (16) fehér noémi (1) filip tamás (1) fülöp gábor (4) gaálné lőrinczi éva (3) galambos lajos (1) gáspár ferenc (1) habony gábor (6) hajdú erika (5) hajdu sára (1) hargitai ildikó (4) hornyik anna (1) huba ildikó (2) illés zoltán (12) janáky marianna (2) jónás ágnes (1) juhász zsuzsanna (3) k. rados marcella (2) kácsor zsolt (6) kántor zsolt (15) karádi márton (1) karádi zsolt (5) kecskeméti zsuzsa (6) kiser edina (12) kiss gréta henriett (1) kiss péter (1) kis mezei katalin (2) koch zsófia (1) kovács kinga (1) kováts judit (3) köves istván (1) kulcsár (1) kulcsár attila (59) ladányi fedák enikő (1) lajtos nóra (4) lampl zsuzsanna (7) láng judit (1) m. szlávik tünde (3) margittai h. ágnes (8) merényi krisztián (1) mirtse zsuzsa (5) molnár péter (29) mórotz krisztina (4) nagy (1) nagy farkas dudás erika (13) nagy istván attila (1) nagy norbert (1) nagy zsuka (5) nyolcas józsef (1) oláh andrás (3) onderó szilárd (1) onder csaba (1) orbók ildikó (2) ozsváth sándor (37) pataki zsuzsanna (1) pénzes ottó (1) péter béla (13) petrozsényi nagy pál (24) piro m. péter (8) piró m. péter (1) rácz lilian (2) rácz tibor (1) radnó györgy (13) réti jános (14) rimóczi lászló (14) rusai márta (1) ruszó marietta (1) seres ernő (3) simon adri (3) somorčík sz. rozália (27) sonkoly istván (1) standovár ágota (14) szakonyi gabriella (1) szeifert natália (3) székely-nagy gábor (1) széll zsófia (2) szép szilvia (3) szilágyi erzsébet (2) szilágyi rohini (1) szőke imre (5) szombati gréta (4) szondi erika (2) szuhár csilla (1) t. ágoston lászló (1) tamás tímea (2) tornyi ferenc (10) turányi tamás (21) vajdics krisztina (5) váradi andrás (3) vaskó ilona (29) venyige sándor (3) veres roland (1) zajácz d zoltán (4) zápor györgy (9) zilahy tamás (5) zoltay lívia (1) attila (1) zsuka (1) Címkefelhő

Tárcáink kedvelői a nagyvilágban

Friss topikok

  • Gertrud53: Merész és pontos, nagyon ott van minden szó. (2018.09.24. 23:50) Boston – Massachusetts
  • Gertrud53: A végén ott a jellegzetes csavar, amit szeretek az írásaidban. (2018.09.24. 23:43) Jelenet
  • Gertrud53: (2018.09.24. 23:38) Temető, templomkert
  • Gertrud53: Szeretem a várost, ugyan nem ezt az arcat, de szeretem... (2018.09.24. 23:32) Csikágótól Kispestig
  • Gertrud53: Két év telt el és most megírhatnád a végsőt, a kilakolzatást... (2018.09.24. 23:28) A lakatos ebédje

Linkblog

Most olvassák

Életkép, vázlat, rajz, csevej... Ésik Sándor blogja

2011.04.13. 07:57 Ésik

Válóper kutyakomédiával

Címkék: kulcsár attila

 

Írta: Kulcsár Attila

 

Már régen elhidegültek egymástól. A szavak és a lepedők kiüresedtek közöttük, csak megszokásból, éltek együtt. A férfi lusta módon elfogadta egy elvált asszony munkatársa szolgáltatásait, a neje meg már régen se talált örömet a szexben, úgyhogy nem volt nehéz nélkülözni. Gyerekük nem volt, egy lakótelepi lakás és egy spániel kötötte össze őket, utóbbit felváltva vitte sétáltatni, vasárnap a férj, hétköznapokon a feleség.

A férfi jól elvolt évekig így, de az asszony alkoholban keresett kikapcsolódást, és kezdte elmulasztani házastársi kötelezettségeit. Egyre gyakrabban kimaradt a vacsora, a mosás, és a vasalás.

Amikor a feleség örökölt egy kis pénzt, a válókeresetet kölcsönös beleegyezéssel kezdeményezték. A bontóperben minden simán ment volna. Az ingatlanmegosztásban a ház az asszonynál maradt, a nyaraló az férjéhez került.

Gyermek nem lévén, a gyerekmegosztás, gyermekelhelyezés, láthatás nem okozott problémát. Az ingóságok elosztásában sem volt különösebb vita. A tíz éves Opelt a férj igényelte. Az asszonynak jogosítványa sem volt. A herendi porcelánok és a bútorok a lakásban maradtak, az értékes komóddal együtt.

Minden simán ment volna, de a kutya, Pubika, nagyon okos, ragaszkodó és mindkét fél által szeretett volt. Szakasztott az apja, állapította meg a férj. Hús a húsomból, vér az én véremből, dramatizálta a helyzetet gondolataiban az asszony.

Így a perben a kutyamegosztás kérdése élezte ki az indulatokat. Mindkét fél magának követelte az ebet. A feleség arra bírói gyakorlatra számított, hogy ahogy a gyerekeket, a kutyát is a felnevelő lakás melegségébe szeretik hagyni, megkímélve még egy otthonváltozás traumájától is.

A férj a kutya hím mivoltára hivatkozva kérte, hogy neki ítéljék, bizonygatva, hogy csak egy férfi képes a fiatal eb megfelelő szexuális nevelését biztosítani.

Az ügyvédek mindent elkövettek annak bizonyítására, hogy ügyfelük milyen jó gazda, ellentétben a másik féllel, aki valójában egy állatkínzó szörnyeteg, és régen eljátszotta a kutyához fűződő minden jogát.

Az egyik tárgyaláson a férj egy kutyaürüléket mutatott fel, benne egy hegyes csontdarabkával bizonyságul, hogy a feleség, aki a Pubikát etette, féltékenységből el akarja tenni láb alól a kedvencét, de legalábbis szakszerűtlenül, életveszélyesen táplálja.

A feleség ügyvédje erre bemutatott egy hatalmas szőrpamacsot, amely a férfi brutális sétáltatása alkalmával tépődött le a kutyáról, amikor összeeresztette mindenféle kóbor ebekkel, és közben perverz módon bámulta őket.

A következő tárgyalásra férj egy doboz lefagyasztott bolhával, és kullanccsal érkezett, amelyeket állítása szerint a kutyából szedett ki, ezzel kívánta bizonyítani, hogy a neje milyen rossz anya, és mennyire nem tartja rendben az ebét. A feleség erre bemutatott egy orvosi látleletet, ami akkor készült, amikor férjét részeg játszadozása közben megharapta a Pubika, és elsősegélyben kellett részesíteni. Még tetanusz injekciót is kapott. Hát megharapta volna, ha szereti, tette fel a végén a költői kérdést.

A békéltető tárgyaláson a férj kutyaugatással bizonyította, hogy ő már megtanulta kedvence nyelvét is, hogy társalogni tudjon vele. És a kutya is azt állítja, hogy vele akar élni.

A feleség erre előhozakodott azzal, hogy ő is jól ismeri a kutya nyelvét, hiszen már régóta együtt él vele „úgy is”, és az is viszontszereti őt.

A felek ilyen elszántsága láttán a bíróság tanácstalan volt. Bízzuk a döntést a kutyára, javasolta az egyik ülnök. Amelyikhez előbb odamegy, azt szereti jobban, ítéljük annak,

Hogy a döntés igazságos legyen, a házaspár és öt másik ember fejére zsákot húztak, és befújták őket mindenféle dezodorral, nehogy csalogató, személyes illatanyagokat kibocsátva magukra vonják kutyájuk figyelmét. A bizonyítási eljárást a bíróság udvarán tartották, mert kutyát az épületbe bevinni tilos.

A kísérlet nem úgy sikerült, ahogy tervezték. A kutya preparált házaspárt és a többi embert nagy ívben elkerülve a bíró zsebét kezdte szaglászni, melyben ott lapult szalámis zsemléje, amit a tárgyalási szünetben szokott volt elfogyasztani.

Ez úgy meghatotta a jóságos elnököt, hogy megosztotta vele szerény eledelét és kihirdette az ítéletet.

- A kis Pubika állami gondozásba vétessék, és helyezzék el a peres felek egyenlő arányú költségviselésével a városi állatparkban. Így elkerülhető, hogy gazdái egymás rovására szeressék, és kisajátítsák. A láthatás mindkét fél számára biztosított a kifutóban, a park nyitvatartási ideje alatt.

A spánielt az állatsimogató részlegen helyezték el, a kerítésen „emberszabású kutya” felirattal, latinul Homo canis…

Eddig volt, mese volt. Viszont a valóságban a gyerekek nem így kerülnek állami gondozásba. Azokat a szülők kutyába se veszik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarcankinalom.blog.hu/api/trackback/id/tr742822176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.